Påskereder

Søde påskebrød formet som påskereder er en fin tradition til påskebordet - morgen som eftermiddag. Få opskriften her.

Ingredienser ( 16 stk. )

  • 2,5 dl mælk 0,5%
  • 25 gram gær
  • 1 tsk kardemomme
  • 1/2 dl rørsukker
  • 1/4 tsk salt
  • 2 æg
  • 450 gram hvedemel
  • Æg til pensling
  • Krymmel og påskeæg

Fremgangsmåde:

Rør gæren ud i mælken. Kom smeltet smør, sukker, kardemomme, æg og salt i. Tilsæt mel lidt efter lidt. Ælt. Dejen skal hæve 1,5 time. Del dejen i 16 lige store stykker og derefter i 3 og flet dejen og saml enderne til en rede. Efterhæv i 30 minutter. Pensl med æg og krymmel. Bag i en forvarmet ovn ved 225º i 15-18 min.

Pr. stk.  
KJ 542
Kcal 130
Fedt (g) 1,3
Kulhydrat (g) 24,1
Protein (g) 4,33
Kostfibre (g) 1,17
Calcium (mg) 29,3

Påskeæg og krymmel er ikke medregnet. Andet inkluderer organiske syrer, alkohol og uspecificeret.

Kilde: VITAKOST (u.å.) HTTPS://WWW.VITAKOST.DK/DA/HJEM