Jordskokkesuppe

Prøv denne cremede og fyldige suppe med jordskokker.

Ingredienser ( 2 personer )

  • 500 gram jordskokker
  • 1 løg hakket
  • 2 fed hvidløg hakkede
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 dl hvidvin
  • 8 dl sødmælk
  • 1 lille bundt timian
  • Salt

Fremgangsmåde:

Skræl jordskokkerne og skær dem i grove tern. Sautér jordskokker, løg og hvidløg i lidt olivenolie. Hæld vinen på og lad den fordampe næsten væk. Hæld mælk i. Læg timian i gryden (bind det evt. sammen). Lad suppen simre under låg i 30 min - til jordskokkerne er møre. Tag timianen op og kassér den. Blend suppen med en stavblender. Smag til med salt. Bring suppen i kog.

Pr. person  
KJ 2446
Kcal 585
Fedt (g) 22,4
Kulhydrat (g) 63,5
Protein (g) 19,9
Kostfibre (g) 7,51
Calcium (mg) 563

Andet inkluderer organiske syrer, alkohol og uspecificeret 

Kilde: VITAKOST (u.å.) HTTPS://WWW.VITAKOST.DK/DA/HJEM