Kanelkage

Den klassiske kanelkage AKA kærnemælkskagen er perfekt til flere lejligheder - klassens time, fødselsdagen eller kollega-kagen. Og vi siger ikke, at det er glasurens skyld – men det er måske glasurens skyld. Bedøm selv.

 

Ingredienser ( Ca. 12 personer )

Til kagen

  • 125 g smør
  • 400 g sukker
  • 400 g hvedemel
  • 4 tsk stødt kanel
  • 2 tsk natron
  • ½ liter kærnemælk

Til glasuren

  • 50 g smør
  • 250 g flormelis
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 spsk kakao
  • 4 spsk færdiglavet kaffe

Fremgangsmåde:

Smørret smeltes, afkøles og blandes med sukkeret. Hvedemel, kanel og natron blandes sammen og sigtes i sukkerblandingen skiftevis med kærnemælken. Dejen hældes i en form og bages ved 200 grader i 30 minutter.

Glasur: Smørret smeltes og de øvrige ingredienser røres heri. Smør glasuren på den afkølede kage.

Pr. person  
KJ 1948
Kcal 466
Fedt (g) 12,9

Kulhydrat (g)

80,5
Protein (g) 4,77
Kostfibre (g) 1,88
Calcium (mg) 69,6

Andet inkluderer organiske syrer, alkohol og uspecificeret 

Kilde: VITAKOST (u.å.) HTTPS://WWW.VITAKOST.DK/DA/HJEM