Cæsatsalat á la Michelle Kristensen

Sprød, smagfuld og super lækker salat.

Ingredienser ( 2 personer )

  • 200 gram kyllingebryst
  • 1/2 håndfuld frisk estragon
  • Revet skal af 1/4 citron, øko
  • Salt og peber
  • 1/2 spsk. olivenolie
  • 200 gram cherrytomater
  • 150 gram broccoli
  • 1 gul peberfrugt
  • 1 hoved hjertesalat

Parmesanchips

  • 1 spsk. revet parmesanost
  • 1/2 spsk. chiafrø

Dressing

  • 1/2 fed hvidløg, fintrevet
  • 1/2 dl skyr 0,2 %
  • 1 1/2 spsk. revet parmesanost
  • 1/2 spsk. mayonnaise
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1/2 spsk. lys balsamico
  • Evt. 1 tsk mælk 0,5 %
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 175 grader, varmluft

Skær kyllingebrystet i skiver, hak estragon, og rør begge dele sammen med citronskal, salt og peber i en skål.

Kom kyllingestykkerne på en varm pande med lidt olie og steg dem i 4-6 minutter, alt efter hvor store stykkerne er.

Rør parmesanost og chiafrø sammen i en skål og fordel massen ud over en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen i ca. 15 minutter til det er gyldent.

Kom alle ingredienserne til dessingen sammen i en skål og rør dem sammen. Hvis du vil have dressingen mere flydende, så kom lidt mælk i.
Skær grøntsagerne ud i ønskede størrelser. Damp evt. broccolibuketterne og kom grøntsagerne sammen med dressingen, kyllingestykkerne og drys med parmesanchips.

 

MK principperne:

1 portion svarer til 1 knytnæve protein (kylling og skyr), 1 portion fedtkilde (parmesanost, chiafrø og mayonnaise)

 

Opskriften er udviklet af Michelle Kristensen

Pr. person  
KJ 1264
Kcal 302
Fedt (g) 12
Kulhydrat (g) 12,7
Protein (g) 33
Kostfibre (g) 5,92
Calcium (mg) 224

Andet inkluderer organiske syrer, alkohol og uspecificeret 

Kilde: VITAKOST (u.å.) https://www.vitakost.dk/da/hjem