Alt-i-en-gryde

Med alt-i-en-gryde bliver det ikke meget nemmere - og i det her tilfælde meget mere lækkert. Michelle Kristensen har udviklet en appetitvækkende opskrift med masser af grønt

Ingredienser ( 2 personer )

  • 1 rød peberfrugt
  • 1 stor sød kartoffel
  • 200 gram broccoli
  • 2 forårsløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 1/2 spsk. olivenolie
  • 2 torskefilet (a 125 gram stk.)
  • 1 håndfuld frisk timinan
  • 1/2 tsk. salt
  • Et drys peber
  • 1 1/2 dl. letmælk

Topping

  • 4 spsk. skyr 0,2 % fedt
  • 25 gram mayonnaise
  • 1 tsk. akaciehonning
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 1/2 fed hvidløg
  • 1 knivspids salt

Fremgangsmåde

Sæt ovnen på 175 grader varmluft.

Skær alle grøntsagerne ud i den ønskede størrelse. Den søde kartoffel skal dog skræres i forholdsvis små stykker for at nå at blive mør. Kom olien i et ildfast fad – gerne et med et låg på.

Læg torskefilerne ned i gryden, kom krydderierne på torsken og derefter grøntsager ovenpå. Hæld til sidst mælken over.

Sæt fadet i ovnen i 30-40 minutter.

Rør alle ingredienserne til dressingen sammen og servér den til alt-i-en-gryden.

 

MK principperne

1 portion svarer til 1 knytnæve protein (torsk + skyr), 1 portion fedtkilde (mayonnaise, olie).

 

Opskriften er udviklet af Michelle Kristensen 

Pr. person  
KJ 2063
Kcal 493
Fedt (g) 23,7
Kulhydrat (g) 28,5
Protein (g) 37,3
Kostfibre (g) 7,64 g
Calcium (mg) 272

 

Andet inkluderer organiske syrer, alkohol og uspecificeret 

Kilde: VITAKOST (u.å.) https://www.vitakost.dk/da/hjem